Digitaal ondertekenen offertes en interne e-mails komen mogelijk in spam Microsoft ontvangers
Incident Report for Simplicate
Resolved
Uit onze tests blijkt dat alle e-mails nog steeds aankomen bij Microsoft ontvangers. Daarom wordt dit incident gesloten. Uiteraard testen we achter de schermen door om de situatie te blijven monitoren. Mocht er onverhoopt iets veranderen, dan laten we dat direct weten via deze statuspage.

Wil je weten hoe we om zijn gegaan met dit incident? Lees de terugblik voor gedetailleerde info.
Posted Mar 13, 2023 - 13:50 CET
Update
Alle e-mails komen nog steeds aan bij Microsoft ontvangers.

Op de achtergrond testen we dagelijks intensief of alle e-mails blijven aankomen. Dit is het geval en het probleem is daarmee onder controle. Ook dit weekend blijven we testen. Indien de huidige situatie niet verandert sluiten we aanstaande maandag (13 maart) het incident op deze statuspage. Als je je hebt ingeschreven op dit incident, ontvang je daar een statusupdate van.
Posted Mar 10, 2023 - 11:43 CET
Monitoring
Gisteravond (06-03) om 22.30u is een update uitgerold over alle Simplicate omgevingen.

Door deze update worden alle e-mails weer afgeleverd bij Microsoft ontvangers.

De verzendmethode ‘Digitaal ondertekenen’ kun je weer gebruiken voor het verzenden van jouw offertes. Ontvangers van offertes zien nu een ander domein bovenin de adresbalk van de browser als zij de offerte bekijken: doccloud.link. Dit domein is in beheer van Simplicate en volledig veilig. De functionaliteit werkt verder zoals je gewend bent.

Een migratie naar domein.simplicate.app in plaats van .nl/.com bleek niet nodig. Ook zijn alle links uit notificatie- en workflow e-mails gehaald om risico op onterechte spam beoordeling van onze e-mails zo klein mogelijk te maken.

We blijven de komende periode iedere twee uur uitgebreid testen om er zeker van te zijn dat e-mails aan blijven komen.

Posted Mar 07, 2023 - 09:41 CET
Identified
Helaas moeten we melden dat uit tests die iedere 24 uur worden uitgevoerd blijkt dat offertes die je verzendt per ‘Digitaal ondertekenen’ een vergrote kans hebben om in de spambox terecht te komen van ontvangers die een Microsoft e-maildienst gebruiken. Dit geldt ook voor het uitnodigen van gebruikers en notificaties die verzonden worden.

Alle offertes en facturen die je verzendt met verzendmethode ‘Verzenden per e-mail (PDF als bijlage)’ worden gewoon afgeleverd bij alle ontvangers. We adviseren om deze verzendmethode te gebruiken totdat het probleem bij Microsoft is verholpen.

Welke acties ondernemen wij?
We schakelen intensief met Microsoft om het huidige probleem opnieuw op te laten lossen. Daarnaast, om niet afhankelijk te zijn van de reactie- en oplossnelheid van Microsoft, zullen we versneld overgaan naar domein.simplicate.app in plaats van .nl/.com zoals aangekondigd in onze terugblik van afgelopen vrijdag.

Wat betekent deze overgang voor jou?
Voor nu nog niets. Wij verwachten snel over te kunnen naar domein.simplicate.app. Zodra dit gereed is sturen we je een bericht met verdere uitleg.

Posted Mar 06, 2023 - 11:22 CET
This incident affected: Uitgaande mails.